ارائه ایده ها، طرح ها وراهبرد های اثر بخش علمی-فرهنگی و ظرفیت سازی برای ایفای نقش های ملی در مسیر توسعه فرهنگی کشورسند چشم انداز افق 1404خورشیدی جهاد دانشگاهی است. بر این اساس، مرکز خدمات تخصصی آسیب های فرهنگی - اجتماعی با مجوز جهاد دانشگاهی در سال 1394 با هدف پاسخگویی به نیازهای کشور در زمینه تولید محتوای علمی، انباشت و مدیریت دانش و گردآوری اطلاعات در حوزه آسیبها درپژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری تأسیس گردید و برنامه سه ساله توسعه نیز برای آن تدوین گردیده است. ارائه خدمات تخصصی، مشاوره ای، ترویجی واجرایی در حوزه رصد وشناسایی، آگاهی بخشی ومطالعاتی، نظارت و کنترل (ارائه راهکار) مسائل و آسیب های فرهنگی –اجتماعی در سطوح سازمانی و جامعه از برنامه های آن طی دوره سه ساله می باشد.
هدف این مرکز پاسخگویی به نیاز های کشور در زمینه تولید محتوای علمی، انباشت و مدیریت دانش و گردآوری اطلاعات در حوزه آسیبها مهمترین هدف راهبردی این مرکز می باشد.
در این راستا فعالیت های تخصصی مرکز بدین شرح است:
1-ارائه خدمات مطالعاتی-پژوهشی در حوزه آسیب های فرهنگی-اجتماعی
2-طراحی وایجاد بانک، داده ها واطلاعات مسائل و آسیب های فرهنگی-اجتماعی
3- برگزاری همایش، کنفرانس، سمینار نشست وسخنرانی
4- برگزاری دوره های آموزشی ویژه ساز مان ها و شهر وندان در قالب کارگاه های آموزشی
5-ارائه خدمات مشاوره ای، نظارتی و توانمند سازی فرهنگی
6- انتشار وچاپ نشریه وکتاب در زمینه آسیب های فرهنگی- اجتماعی
این مرکز به دلیل قرار گیری در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر ومعماری می تواند از کلیه امکانات موجود در آن نظیرتالار همایش ها با ظرفیت 404 نفر در دو طبقه وبرخورداری از تجهیزات صوتی وتصویری مناسب، تالاراندیشه، کلاس های آموزشی و... استفاده نماید. در نظر است تا در مسیر اهداف خود به خدماتی نظیر آموزش، پژوهش، برگزاری همایش، اجرای کارگاه های تخصصی آموزشی، تولید محتوای علمی، راهنمایی ومشاوره، ارائه آموزش های چند رسانه ای، تولید و انتشار مطالب مرتبط در اینترنت و شبکه های اجتماعی، گونه شناسی آسیب های فرهنگی اجتماعی، طراحی و ایجاد پایگاه اطلاعات آسیب های فرهنگی اجتماعی، تدوین برنامه های راهبردی برای پیشگیری، کنترل، کاهش و مهار آسیب ها و آگاهی بخشی به شهروندان و مدیران برای پیشگیری وکاهش آسیب ها بپردازد.
نام واحد / پژوهشكده متقاضي: پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری
عنوان فارسي مركز: مرکز خدمات تخصصی آسیب های فرهنگی
عنوان انگليسي مركز: The center of professional services for cultural damages
ارائه خدمات تخصصی، مشاورهای، ترویجی و اجرایی در حوزه شناسایی و رصد، آگاهیبخشی و مطالعاتی، و نظارت و کنترل(ارائه راهکار) مسائل و آسیبهای فرهنگی ـ اجتماعی در سطوح سازمانی و جامعهای
فعالیت ها و خدمات مرکز خدمات تخصصی آسیب های فرهنگی ـ اجتماعی در سطح ملی به صورت مستقیم و در سطوح استان و شهرستانها با همکاری واحدهای استانی جهاد دانشگاهی به شرح زیر ارائه خواهد شد:
الف) ارائه خدمات تخصصی مطالعاتی ـ پژوهشی در حوزه مسائل و آسیب¬های فرهنگی: فرهنگ به عنوانی یکی از خردهنظامهای اجتماعی در ارتباط متقابل با دیگر خردهنظامها و نیز در فرایند تغییر و تحولات فرهنگی و اجتماعی، و همچنین در مواجهه با عناصر فرهنگی بیرونی، با مسائل و آسیبهایی مواجه میشود که در سه سطح کلان، میانی و خرد تأثیرگذار است. به عنوان مثال تعاملات رسانهای تأثیرات بسیاری بر حوزه فرهنگ میگذارد که مقام رهبری، وجهی از آن به عنوان تهاجم و شبیخون فرهنگی یاد کردهاند. این امر، هم در سطح کلان فرهنگی، هم در سطح میانی و نهادی مانند نهاد خانواده و هم در سطح خرد و فردی تأثیرات آسیبشناختی متعددی به جای میگذارد. فاصله گرفتن از ارزشها و هنجارهای مقبول و ورود ارزشها و هنجارهای تبلیغی از سوی رسانههای خارجی، غیر از این که چارچوبههای هویتی فرهنگی را با تهدید مواجه میکند، مسائل و آسیبهای اجتماعی را نیز به همراه خواهد داشت و یا مصرف فرهنگی، امروزه به عنوان ضرورتی غیرقابل انکار مطرح است. به ندرت میتوان روزی را به پایان رساند و با مصرف فرهنگی اعضای جامعه مواجه نبود. باز کردن پیچ رادیو، به دست گرفتن روزنامه، تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی، رفتن به سینما و دهها کالا و خدمت فرهنگی موجود در جامعه، روزانه مورد توجه و اقبال شهروندان قرار میگیرد. میزان مصرف این کالاها و خدمات، محتوای آنها و پیامهای آشکار و پنهان آنها تأثیرات گوناگونی بر اقشار اجتماعی میگذارد و گاه در زندگی روزمره میگذارد.
به طور کلی از دیدگاه صاحبنظرانی که برای فرهنگ به عنوان متغیری مستقل اصالت قائل هستند، بخش قابل توجهی از مشکلات اجتماعی ناشی از نابسامانیهای فرهنگی در سطوح فردی و نهادی است که در صورت توجه به آنها میتوان راهکارهای مناسبی برای حل آنها و یا کاهش آنها ارائه داد. از این رو، یکی از مهمترین وظایف این مرکز، شناسایی این قبیل مسائل و آسیبهای فرهنگی و ارائه نظر کارشناسی به سازمانها و نهادهای متولی برای اجرای طرحهای مطالعاتی و پژوهشی و بهرهگیری از توان گروههای پژوهشی مانند جامعهشناسی فرهنگی و دیگر ظرفیتهای جهاد دانشگاهی است. این مرکز، در کنار مسألهشناسی حوزه فرهنگ برای سازمانهای متولی میتواند در انجام طرحهای پژوهشی بویژه در حوزه اجرا و گردآوری و تأمین اطلاعات و دادههای مورد نیاز، گامهای مؤثری بردارد.
ب) طراحی و ایجاد بانک و پایگاه داده¬ها و اطلاعات مسائل و آسیب های فرهنگی: هر چند موضوع فرهنگ از جمله موضوعهای مورد توجه نهادها و مقامات عالی نظام بوده است و شورای انقلاب فرهنگی نیز در باره اهتمام ویژه دارد، ولی هنوز هیچ پایگاه داده و اطلاعات درباره مسائل و آسیبها و رصد موضوعهای فرهنگی در کشور وجود ندارد. تاکنون طرحهای پژوهشی بسیاری در سطح ملی و استانی در سراسر کشور در حوزه فرهنگ انجام شده است، ولی یافتهها و دادههای آنها در هیچ مرجعی برای بهرهبرداری سازمانها و پژوهشگران گردآوری نشده است. این مرکز میتواند طراحی و ایجاد این نوع پایگاه را در سطح نهادی(سازمانهای متقاضی) و ملی برای سازمانهای گوناگون پیشنهاد دهد. پژوهشکده دارای تیم کارشناسی خبره در زمینه تهیه بانکهای اطلاعاتی است که مرکز میتواند با اتکای به این توان و تجربه موجود، پیشنهادهای لازم را عملی کند.
ج) برگزاری همایش ،کنفرانس، سمینار، نشست و سخنرانی: یکی از روشهای شناسایی، معرفی و بیان ابعاد گوناگون و ضرورتهای توجه و آثار و پیامدهای مسائل و آسیبهای فرهنگی ـ اجتماعی، برگزاری همایشها، نشستها و سخنرانیها است. مرکز با تکیه بر توان وظرفیت علمی گروههای پژوهشی این پژوهشکده که در حوزه فرهنگ تمرکز دارند، میتواند برگزاری این گونه مراسم را پیشنهاد و تدارک ببیند. برگزاری این همایشها غیر از ایجاد زمینههای لازم برای انتقال دانش در این حوزه، موجب شناخت عمیقتر مسائل و آسیبهای فرهنگی ـ اجتماعی، ایجاد زمینه لازم برای تعامل و ارتباطات علمی و بهرهگیری سازمانهای ذیربط از ظرفیتهای موجود در این حوزه در کشور باشد
د) برگزاری دوره های آموزشی، ویژه سازمان ها و شهروندان در قالب کارگاه های آموزشی: یکی از شیوههای آگاهیبخشی و توانمندسازی افراد، گروهها و سازمانها، در قبال مسائل و آسیبهای فرهنگی ـ اجتماعی با هدف پیشگیری از بروز مسائل و آسیبهای فرهنگی برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی است. این مرکز میتواند با طراحی این دورهها و برخورداری از تجارب اجرایی مرکز آموزش پژوهشکده، خدمات مناسبی را در این زمینه برای سازمانهای متقاضی و متولی حوزههای فرهنگی در شهرها ارائه دهد.
هـ) ارائه خدمات مشاوره ای و نظارتی و توانمندسازی فرهنگی: مسائل و آسیبهای فرهنگی، مانند احساس بیهویتی، احساس بیهنجاری، احساس بیمعنایی، احساس انزوا و در حاشیه ماندن که ابعاد یکی از مهمترین مسائل و آسیبهای دوران جدید ـ یعنی از خود بیگانگی ـ است و بسیاری مسائل و آسیبهای دیگر، در سطح فردی، موجب بروز اختلالات رفتاری و هنجاری بسیاری میشود. این اختلالات در سطح اجتماعی به بروز آسیبهای اجتماعی نیز میانجامد. به عنوان مثال، موضوع فرار دختران از کانون خانواده، در این چارچوب قابل توضیح و تبیین است، هر چند مسائل اجتماعی ذوابعاد و پردامنه هستند. نکته مهم این است که در شرایط آنرمال، آن چه موضوع محوری مباحث قرار میگیرد، ناتوانی جامعه در انتقال ارزشها و هنجارهای فرهنگی است. از این رو، در مواجهه با فرد آسیبدیده، آن چه واجد اهمیت میشود، انجام اقداماتی است که تأثیرات پایدار و عمیقی بر فرد باقی بگذارد. مشاوره و توانمندسازی فرهنگی این افراد از طریق ایجاد و هدایت پایگاه خدمات فرهنگی ـ اجتماعی از جمله ظرفیتهایی است که مرکز میتواند به آن بپردازد.
وجود تعداد قابل توجهی از فارغ التحصیلان رشته علوم اجتماعی با گرایش های مرتبط در کلیه گروه های پژوهشی پژوهشکده، سرمایه انسانی ارزشمندی است که می تواند به صورت هم زمان مورد استفاده مرکز قرار گرفته و هم افزایی مناسبی را از نظر نیروی انسانی به همراه داشته باشد.
وضعيت مركز در کشور (با معرفي و مقايسة فعّالان در اين عرصه شامل مراکز توليدي، دانشگاه ها و مراکز پژوهشي و...) :
اگرچه وزارتخانهها و سازمانهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت کشور، قوه قضائیه، شهرداری، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و ... دفاتر و مراکزی را به مقوله آسیب های فرهنگی اختصاص دادهاند، لیکن مزایایی از قبیل دانشگاهی بودن، علمی بودن، کاربردی بودن، در دسترس و همگانی بودن، این مرکز را در موقعیت بسیار مناسبی برای فعالیت و تفوق در عرصه رقابت نسبی در بازار قرار داده است. انجام خدمات پژوهشی و مشاوره ای با هزینه مناسب، نسبت به مراکز مشابه در کنار سایر ویژگی های گفته شده می تواند آن را مورد توجه متقاضیان قرار دهد.
وضعيت بازار مصرف/ مشتريان/ كاربران خدمات و محصولات مركز در زمينه تخصصي مورد نظر :
با توجه به گسترش روزافزون آسیب های فرهنگی در جامعه و رشد ناسازگاری ها، تضادها و ناکامی های فردی و فشارهای روانی حاصل از آن، همچنین فشارها و تنگناهای اقتصادی که هر ساله رو به افزایش است، تقاضای بالایی برای خدمات این مرکز وجود دارد.
حوزه کار در این موضوع، بیشتر، نرم افزاری است و وجود کارشناسان زبده و قدرت به کارگیری و تجمیع صاحب نظران نقش اصلی را دارد. فناوری مرتبط با زمينه مورد نظر در كشور در شرایط مناسبی قرار داشته و تمامی زمینه¬های مورد نیاز وجود دارد، اما در کنار آن از روش ها و متدهای جدید نیز استفاده خواهد شد.
فعاليتها و پروژههاي انجام شدة مرتبط با زمینه فعالیت مركز :
1. پروژه تأسیس و اداره پایگاه خدمات اجتماعی پایانه جنوب (1393).
2. انجام طرح مطالعه انسان شناختی وضعیت مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در دانشگاه تهران (1384).
3. بررسی پیامدهای کاربرد اینترنت در رفتارهای جوانان (1385).
4. الگوی مصرف فرهنگی و تأثیر آن بر مسأله بی¬هنجاری در مناطق 22گانه شهر تهران (1388).
5. باز اجتماعی شدن و اصلاح مجرمین به استعداد 90 نفر از مددجویان زندان رجایی شهر (1389).
6. مطالعات آماری و شناسایی مناطق جرم خیز 22 گانه تهران (1389).
7. مطالعات آماری و تحلیل جامعه شناختی قتل در تهران و ارائه راهکارهای پیشگیرانه (1390).
8. تهیه و تدوین گزارش های کارشناسی مرتبط با حوزه های آمار، جرم شناسی و علوم اجتماعی (1390).
9. بررسی زندگی و ابعاد فرهنگی حاشیه نشینان شهر تهران (1390).
10. پیشنهاد طرح «چشم شهر» مشارکت شهروندی در شناسایی و انعکاس کاستی های موجود در محیط های شهری به شهرداری تهران.
ساير فعاليتهاي قابل توجه مرتبط با زمینه فعالیت مركز (مانند ثبت اختراع، برگزاري همايش، انتشار كتاب، كسب رتبه¬هاي علمي و....) :
1-برگزاری جشنواره پژوهش ها ومقاله های برتر در کاهش آسیب های فرهنگی.
2-اعطای نشان به شخصیت های مؤثر در کاهش آسیب های فرهنگی و فعالان این عرصه.
3-برگزاری همایش های دوره ای و منظم در حوزه پژوهش¬های دانشجویی و دانشگاهی.
4- انتشار کتاب و مقالات علمی و پژوهشی.
5-برگزاری نشست و سخنرانی های علمی و آموزشی.
6- برگزاری کارگاه های پژوهشی و آموزشی.
دستگاهها و سازمانهاي همكار و مرتبط با زمینه فعالیت مركز :
عنوان سازمان |
نوع همكاري |
مدت همكاري |
آخرين وضعيت همكاري |
|
شروع |
خاتمه |
|||
انجمن جامعه شناسی ایران |
عضویت همکاران هیأت علمی در آن انجمن واجرای همکاری های دو جانبه |
1392 |
- |
ادامه دارد (برپایی همایش های مشترک) |
مرکز مطالعات معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه |
انجام دو طرح پژوهشی در گذشته برای معاونت |
1391 |
- |
ادامه دارد |
معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران |
انجام پروژه |
1393 |
- |
در دست اقدام |
سازمان بهزیستی |
همکاری قبلی |
1391 |
1393 |
ادامه دارد |
کمیته امداد امام خمینی |
انجام پروژه |
1393 |
- |
مذاکره برای پروژه های خدمات تخصصی |
ستاد مبارزه با مواد مخدر |
علمی و انتشاراتی |
1393 |
- |
مذاکره برای چاپ کتاب |
امور بانوان شهرداری |
انجام پروژه |
1394 |
- |
در دست اقدام |
ستاد توانمند سازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران |
انجام پروژه |
1394 |
- |
در دست اقدام |
این مرکز در پایان سال پنجم فعالیت خود به قطب اصلی و مرجع حوزه آسیب های فرهنگی کشور تبدیل می گردد.
اهداف ميان مدت مركز:
– اهداف کيفي:
1. تدوین راهبردها و راهکارهای کاهش آسیب های فرهنگی ؛
2. تبدیل شدن به قطب آسیب شناسی فرهنگی ؛
3. ایجاد امکان همکاری علمی پژوهشگران و استادان با این مرکز؛
4. شناسایی و جذب علاقه مندان و نخبگان در این حوزه ؛
5. ترغیب و هدایت پژوهشگران فعال به منظور انجام و راهبری پژوهش های تخصصی و کاربردی؛
6. مساعدت علمی و مشورتی به نهادها و سازمان های مرتبط، به منظور شناخت، حل مسایل و تقلیل و رفع آسیب های فرهنگی ؛
7. انجام پژوهش های کاربردی در موضوع آسیب های فرهنگی ؛
8. انتشار نتایج و یافته های علمی برای استفاده تصمیم گیران کشوری و محققان ذی ربط؛
9. شناسایی و رصد مسائل و آسیب های فرهنگی در سطح کلان و خرد؛
10. شناسایی افراد و گروه های آسیب دیده و آسیب پذیر در این حوزه و برنامهریزی اقدامات توانمندسازانه.
توسعه تحقیقات در خصوص آسیب¬های فرهنگی ، جلب همکاری و مشارکت سازمان ها، استفاده از تجربیات سازمان های دیگر در فعالیت های مرکز.
درباره مرکز:
ارائه ایده ها، طرح ها وراهبرد های اثر بخش علمی- فرهنگی وظرفیت سازی برای ایفای نقش های ملی در مسیر توسعه فرهنگی کشورسند چشم انداز افق 1404خورشیدی جهاد دانشگاهی است. بر این اساس، مرکز خدمات تخصصی آسیب های فرهنگی - اجتماعی با مجوز جهاد دانشگاهی در سال 1394 با هدف پاسخگویی به نیازهای کشور در زمینه تولید محتوای علمی، انباشت و مدیریت دانش و گردآوری اطلاعات در حوزه آسیبها درپژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری تأسیس گردید و برنامه سه ساله توسعه نیز برای آن تدوین گردیده است. ارائه خدمات تخصصی، مشاوره ای، ترویجی واجرایی در حوزه رصد وشناسایی، آگاهی بخشی ومطالعاتی، نظارت و کنترل( ارائه راهکار) مسائل وآسیب های فرهنگی –اجتماعی در سطوح سازمانی وجامعه از برنامه های آن طی دوره سه ساله می باشد.
هدف مرکز:
پاسخگویی به نیاز های کشور در زمینه تولید محتوای علمی، انباشت و مدیریت دانش و گردآوری اطلاعات در حوزه آسیبها مهمترین هدف راهبردی این مرکز می باشد.
فعالیت های تخصصی مرکز:
1-ارائه خدمات مطالعاتی-پژوهشی در حوزه آسیب های فرهنگی-اجتماعی
2-طراحی وایجاد بانک، داده ها واطلاعات مسائل و آسیب های فرهنگی-اجتماعی
3- برگزاری همایش، کنفرانس، سمینار نشست وسخنرانی
4- برگزاری دوره های آموزشی ویژه ساز مان ها و شهر وندان در قالب کارگاه های آموزشی
5-ارائه خدمات مشاوره ای، نظارتی و توانمند سازی فرهنگی
6- انتشار وچاپ نشریه وکتاب در زمینه آسیب های فرهنگی- اجتماعی
این مرکز در ذیل شورای علمی آن به فعالیت علمی می پردازد:
اعضای شورای علمی مرکز:
1- دکتر حمید رضا بابایی(معاون پژوهشی وآموزشی پژوهشکده فرهنگ هنر ومعماری)
2- خانم دکتر گودرزی (مدیر گروه آسیب های فرهنگی ـ اجتماعی معاونت مطالعات سیاسی وزارت کشور)
3-دکتر سید حسن حسینی(عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران)
4-دکتر ایمانی جاجرمی(عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران)
تولیدات علمی مرکز:
تاکنون فعاليت و پروژههايی مرتبط با زمینه فعالیت مركز خدمات تخصصی آسیب های فرهنگی- اجتماعی به ثمر رسیده است که اهم آن به شرح ذیل است:
1. تأسیس و اداره پایگاه خدمات اجتماعی پایانه جنوب (در حال انجام).
2. مطالعه انسان¬شناختی وضعیت مصرف مواد مخدر و روانگردان¬ها در دانشگاه تهران (1384).
3. بررسی پیامدهای کاربرد اینترنت در رفتارهای جوانان (1385).
4. الگوی مصرف فرهنگی و تأثیر آن بر مسأله بی¬هنجاری در مناطق 22گانه شهر تهران (1388).
5. باز اجتماعی شدن و اصلاح مجرمین به استعداد 90 نفر از مددجویان زندان رجایی شهر (1389).
6. مطالعات آماری و شناسایی مناطق جرم خیز 22 گانه تهران (1389).
7. مطالعات آماری و تحلیل جامعه شناختی قتل در تهران و ارائه راهکارهای پیشگیرانه (1390).
8. تهیه و تدوین گزارش های کارشناسی مرتبط با حوزه های آمار، جرم شناسی و علوم اجتماعی (1390).
9. بررسی زندگی و ابعاد فرهنگی حاشیه¬نشینان شهر تهران (1390).
10. پیشنهاد طرح «چشم شهر» مشارکت شهروندی در شناسایی و انعکاس کاستی های موجود در محیط های شهری به شهرداری تهران.
امکانات مرکز:
این مرکز به دلیل قرار گیری در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر ومعماری می تواند از کلیه امکانات موجود در آن نظیرتالار همایش ها با ظرفیت 404 نفر در دو طبقه وبرخورداری از تجهیزات صوتی وتصویری مناسب، تالاراندیشه، کلاس های آموزشی و... استفاده نماید.
خدمات مرکز:
1-آموزش
2-پژوهش
3-برگزاری همایش
4-اجرای کارگاه های تخصصی آموزشی
5-تولید محتوای علمی
6-راهنمایی ومشاوره
7-ارائه آموزش های چند رسانه ای
8-تولید وانتشار مطالب مرتبط در اینترنت وشبکه های اجتماعی
9-گونه شناسی آسیب های فرهنگی- اجتماعی
10-طراحی وایجاد پایگاه اطلاعات آسیب های فرهنگی - اجتماعی
11-تدوین برنامه های راهبردی برای پیشگیری، کنترل، کاهش و مهار آسیب ها
12-آگاهی بخشی به شهروندان و مدیران برای پیشگیری وکاهش آسیب ها
موضوع آسیب های اجتماعی، یکی از اساسی¬ترین معضلات فرهنگی و اجتماعی کشور است که به تبع افزایش جمعیت، فقر، گسترش ارتباط با آن سوی مرزها، ناکامی های فردی و مشکلات اقتصادی، هر ساله رو به افزایش است و نهادهای متعددی را از جمله نیروی انتظامی، دستگاههای فرهنگی، وزارتخانه های کشور، ورزش و جوانان، آموزش عالی، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور زنان و ... را درگیر خود ساخته است.
اگرچه وزارتخانه ها و سازمان هایی مانند کار و رفاه اجتماعی، کشور، قوه قضائیه، شهرداری، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و ... دفاتر و مراکزی را به مقوله آسیب های اجتماعی اختصاص داده اند، رویکرد علمی و نیز امکان ارتباط سریع و گسترده مرکز آسیبشناسی فرهنگی و اجتماعی پژوهشکده با سایر نهادهای علمی و پژوهشی آن را در جایگاه مناسبی برای شناسایی، کاهش، کنترل و مهار آسیب های فرهنگی و اجتماعی قرار داده است.
این مرکز در سال ۱۳۹۴ جهت پاسخگویی به نیازهای کشور در زمینه تولید محتوای علمی، انباشت ومدیریت دانش و گردآوری اطلاعات در حوزه آسیبها، تأسیس گردید و برنامه سه ساله توسعه مرکز نیز تدوین گردیده است. بر اساس راهبردها و مفاهیم این سند، برنامه راهبردی یکساله (۱۳۹۵) نیز تدوین و ارائه می گردد.
آموزش:
1-ارائه خدمات آموزشی (ارائه تجربیات و آموزش های لازم) به افراد حقیقی و سازمان های مرتبط.
2- تهیه محتوای آموزشی چندرسانهای برای مدیران و کارشناسان سازمانها و نهادهای مرتبط با آسیبها در سراسر کشور.
3- برگزاری کارگاههای آموزشی یک روزه در محل پژوهشکده فرهنگ و هنر.
پژوهش:
الف) انجام پژوهش های بنیادی، توسعه ای و کاربردی در موضوع آسیب های اجتماعی: در این خصوص هفت پروزژه به وزارت کشور پیشنهاد شد:
1- احیای جایگاه خانواده
2- پیوست آسیب شناختی
3- توانمند سازی شغلی- آسیب ها
4- صدا وسیما-آسیب ها
5- کانال تلگرام آسیب ها
6- گونه شناسی آسیب ها
7- مستند سازی تجربیات
8- همچنین پیمایش ملی اخلاق وجامعه ایرانی که این پژوهش در پاییز 1395برگزار شد.
ب) پروژه های پژوهشی کارفرمایی:
- انجام پژوهش و گردآوری اطلاعات در موضوع آسیب های اجتماعی و فرهنگی به سفارش سازمانها و نهادهای متقاضی.
تولید محتوای علمی:
تولید علم در جهت کاهش آسیب¬های اجتماعی و پیشگیری و آگاه سازی جامعه و مدیریت اجرایی در خصوص آسیبها از طریق تولیدات علمی مشتمل بر :
1) ترجمه ادبیات، متون و نظریههای علمی در حوزه آسیبها (ترجمه دو جلد کتاب در سال ۱۳۹۵)
2) نگارش و تألیف یک جلد کتاب در سال ۱۳۹۵.
3) نگارش و انتشار ۴ مقاله علمی – پژوهشی برگرفته از نتایج گزارشهای پژوهشی.
4) طراحی و راهاندازی پایگاه دادهها و اطلاعات آسیبهای اجتماعی و فرهنگی کشور.
5) گزینش نظریههای علمی متناسب و راهگشا جهت تحلیل و تبیین آسیبهای فرهنگی و اجتماعی کشور.
همایش:
برگزاری همایش و گردهمایی می تواند به انتقال تجربیات استادان و کارشناسان خبره به مدیران و کارشناسان اجرایی کمک نماید. مرکز آسیب های فرهنگی اجتماعی همایش ملی اخلاق وجامعه ایرانی را با همکاری گروه جامعه شناسی فرهنگی پژوهشکده فرهنگ هنر ومعماری در سی ام آذر ماه سال 1395 برگزار کرد.
1-برگزاری پیش نشست هایی در خصوص اخلاق:
-سخنرانی خانم دکتر نهاوندی، عضو هیت علمی دانشگاه تهران در مورد اخلاق کار
-سخنرانی خانم دکتر اعظم راود راد، عضو هیت علمی دانشگاه تهران در مورد اخلاق وهنر
2-همایش اخلاق وجامعه ایرانی(1394-1395) مقدمات اجرای این همایش آغاز شده واولین دوره پیش نشست ها و کارگاه های تخصصی آن در سال 1394 برگزار شد.(مراجعه به سایت همایش اخلاق وجامعه ایرانی).
ارتباطات وهمکاری های برون سازمانی:
مذاکره و ارتباط برای جلب همکاری و مشارکت سازمان ها، انجام پروژههای مشترک و استفاده از تجربیات سازمان های دیگر در فعالیت های مرکز، یکی از اهداف کلیدی مرکز است. بدین منظور اقدامات زیر برای عقد تفاهمنامه همکاری با سازمانهای زیر در سال ۱۳۹۵ انجام شده است که تاکنون با وزارت کشور این تفاهم نامه امضاء شده است.
وزارت کشور.
استانداری تهران
فرمانداری البرز
فرمانداری تهران
انجمن جامعه شناسی، انجمن انسان شناسی
سازمان رفاه، خدمات ومشارکت های اجتماعی شهرداری تهران
خدمات راهنمایی ومشاوره:
1-راهنمایی کارشناسان و مدیران دستگاههای دولتی و سازمانهای عمومی و مردمنهاد در حوزه کاهش، مهار و کنترل آسیبهای فرهنگی و اجتماعی.
2-ارائه خدمات مشاوره ای به کارشناسان و مدیران دستگاههای دولتی و سازمانهای عمومی و مردمنهاد در حوزه کاهش، مهار و کنترل آسیبهای فرهنگی و اجتماعی به ویژه در زمینه ایجاد کلینیکهای مشاوره.
تبلیغات واطلاع رسانی:
1- راه اندازی وبسایت اختصاصی آسیبهای اجتماعی و فرهنگی.
2- نامهنگاری و اطلاعرسانی به سازمانهای مرتبط جهت اعلام فعالیت
پ- آسیب ها
- گونه شناسی
- گروه های آسیب پذیر
- گروه های آسیب دیده
- تجربیات مدیران
- تجربیات کارشناسان
- تجربیات شهروندان
- مراکز حمایتی
- تجربیات جهانی
ج-آموزش
ح-پژوهش
د-خدمات تخصصی
- همایش
- کارگاه آموزشی
- نشست و سخنرانی
- معرفی کتاب های تخصصی مربوطه
ذ-توانمند سازی
- راهنمایی و مشاوره
- افراد واقشار خاص
خانواده ها
- گروه ها
- راهکار ها وپیشنهادات
- ابزار ها
ر-گزارش ها
- اخبار
- تحلیل وتفسیر
- مقالات
- آدرس سایت: icas.ir/services/pathology
- ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
- تلفن تماس: 66970909-021
- آدرس پستی: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر (عج) و خیابان فلسطین، نبش خیابان برادران مظفر جنوبی (صبا)، پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی، شماره 1176
- شناسه پستی: 1315773561